Door op "accepteren" te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat. Dit stelt ons in staat om onze website beter te analyseren en helpt ons de gebruikerservaring te verbeteren. Bekijk onze privacy beleid voor meer informatie.

IT risico's zijn leuk!

IT risico’s, ik vind ze echt leuk! Daarom zit ik dan ook op die sport: IT risico’s beheersen. En waarom is het zo leuk? Omdat je daarmee informatie, systemen en ook mensen veilig houdt. En nee, ik kan ook niet voorkomen dat je digitaal iets vervelends overkomt privé of zakelijk, maar ik kan wel helpen om het te voorkomen, en dat je weet wat te doen wanneer het je overkomt. Dat geeft een gevoel van rechtvaardigheid.


Eerlijk is eerlijk, IT risico’s beheersen kan ook heel saai gemaakt worden. Maar dat kan met alles, zelfs met voetbal. Kijk maar eens terug naar Machester United tegen Sevilla maart 2018. Maar net zoals bij voetbal, kunnen we er ook een leuk en uitdagend spel van maken om al die risico’s te beheersen.


Mijn laatste, meest favoriete reden om it risk management als mijn favo werk te betitelen is dat iedereen er een stukje in mee doet. De technische specialisten met diepgaande kennis van de machines, het kantoor die koning van de processen zijn tot het management in het bestuur. Iedereen doet mee, dus ik mag daarom heel veel verschillende mensen ontmoeten en hun ook enthousiast laten worden.


Geloof je het niet? Doe mee met de masterclass en ontdek op 14 september dat een voorbereiding op ransomware geen moetje is maar een magje. https://www.durfit.nl/academy/masterclass


Verder lezen
‍‍