Door op "accepteren" te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat. Dit stelt ons in staat om onze website beter te analyseren en helpt ons de gebruikerservaring te verbeteren. Bekijk onze privacy beleid voor meer informatie.

CHECKLIST IT SECURITY

Risk management is een managementsysteem

Heerlijk, een checklist security. Check in the box, heb je jouw security op orde? Onze klanten willen graag zo een checklist aflopen. Snappen we helemaal bij Durf it, wat is er lekkerder dan vinkjes halen?Maar deze checklist aflopen op security wil niet zeggen dat je alle security op orde hebt, laat staan it risico’s in de grip hebt.

Risk management is een managementsysteem dat je inricht zodat je de security punten ingeregeld krijgt, en houdt. Om vandaag een ‘good feeling’ te krijgen bij deze een checklist, vink je even mee?

Checklist

Awareness bij iedereen in de organisatie, want hoe veilig de systemen ook zijn; als mensen de security ontwijken….

- Authenticatie

   - sterke wachtwoorden en wachtwoordbeheer

   - Mulitfactor authenticatie

   - goed ingerichte, privileged access (beheerders)

- Next Gen

    - Firewalls

    - Virusscanners

- Security assessments

    - Vulnerability of nog mooier; penetratie testen

    - Baselines inrichten en settings analyseren

         - Endpoint security

         - Data Loss Prevention (gebruik je O365? Kijk eens in je defender en ontdek je mogelijkheden)

         - Disaster Recovery

En wat nu als je geen goed gevoel hebt omdat je minder af kon vinken dan je graag gewild had? Niet getreurd. Dan is er werk aan de winkel voor de security officer. Heb je die (nog) niet? Wie weet heb je een potentiële security officer in huis die dit voor jou beheerst kan krijgen en houden. Boek eens een strategiegesprek en laten we samen sparren over de mogelijkheden binnen jouw organisatie. https://lnkd.in/ekK2Y7wV

Heb je wel lekker veel vinkjes gezet? Check dan het blog volgende week, dan deel ik een checklist it risk management. Kun je kijken of je de volgende ronde weer veel kunt scoren 😉

#Durfit #itsecurity #checklist #overzicht

Verder lezen
‍‍