Hoe voer je security monitoring uit?

Security monitoring voer je uit op cruciale KPI’s en controls. Die kun je vaststellen in het IT control framework en in risk assessments. Maar gebruik daarbij ook de input van nieuwe ontwikkelingen zoals je kunt lezen op de site van het NCSC en gebruik de best practices

Wat komt er in je security rapportages te staan?

In de security rapportage naar het management komt hetdreigingsbeeld naar voren voor de organisatie op het gebied van IT risico’s.Dat is gevuld met de KPI’s, trends en analyses die specifiek voor deorganisatie belangrijk zijn.

Hoe maak je een security dashboard?

Een security dashboard maak je door eerst de KPI’s vast te stellen, in de juiste context en met de juiste prioriteiten. Deze worden vervolgens in de juiste visuals en met de juiste alerts weergegeven. Zorg ervoor dat je deze blijft fine-tunen en evalueren in de loop van de tijd, het is niet in beton gegoten.

Wat doet een Security Operations Center (SOC)?

Een securityoperations center (SOC) is het informatiebeveiligingsteam verantwoordelijk voorhet voortdurend bewaken en analyseren van de security van een organisatie. Hetdoel van het SOC-team is om cybersecurity-incidenten te detecteren, analyserenen erop te reageren met behulp van een combinatie van techniek en logica. Zoeen team kan intern zijn maar ook extern bij een security bedrijf.

SecurityOperations Centers controleren en analyseren activiteiten op netwerken, servers, endpoints, databases, applications, websites en andere systemen, op zoek naar abnormale activiteiten die kunnen wijzen op een beveiligingsincident of -compromittering. Het SOC is heeft de verantwoordelijkheid te zorgen dat potentiële beveiligingsincidenten correct worden geïdentificeerd, geanalyseerd, verdedigd, onderzocht en gerapporteerd.

Terug naar alle vragen

Boek direct een gratis strategiegesprek op jouw gewenste datum en tijdstip

Direct van start? Boek snel een gratis strategiegesprek

Ontdek de mogelijkheden tijdens een kennismaking

Plan nu mijn gesprek
Gratis en geheel vrijblijvend

NEEM CONTACT OP
MET ONZE EXPERTS

Bedankt, je bericht is ontvangen. We nemen z.s.m. contact met je op.
Oeps! Er is iets fout gegaan met het versturen van het formulier. Probeer het opnieuw.
Door op "accepteren" te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat. Dit stelt ons in staat om onze website beter te analyseren en helpt ons de gebruikerservaring te verbeteren. Bekijk onze privacy beleid voor meer informatie.